لست عضواً في جيران؟ سجل الآن!

15071989   المغرب
24 مارس, 2007 10:08 م
الكوميديا السوداء
أتحسر كثيرا حين اقرأ مثل هده المقالات انت يا عبيطة ما بتعرفيش تكتبي حاجة من غير ما تبكيني ولا ايه؟
مقارنتك رائعة بين الانسان و الارض اجل هما توامان فكل ما نراه على الأرض نراه على الانسان
و لكن الفرق الوحيد بينهما هو ان الأرض حين تجد فتحة تستغلها للانفجار فانها تفعل و لكن الانسان حين يرى فرصة لتقرير المصير فانه يختلف مع نفسه الى ان تتبخر الفرصة و يقعد زي العيال و يقول الله على مصيبتك يا حمان ده لو كان مغربي او يخرب بيتك يا فتحي ده لو كان مصري
ويكبت الغضب منتظرا فتحة اخرى ليعود من جديد الاختلاف و ليعود كل مدون زيك يا علياء و كل كاتب و كل شاعر و كل رسام يتحدث عن مادا؟ عن الشبه بين الأرض و الانسان
25 مارس, 2007 12:47 ص
---(الفرق الوحيد بينهما هو ان الأرض حين تجد فتحة تستغلها للانفجار فانها تفعل و لكن الانسان حين يرى فرصة لتقرير المصير فانه يختلف مع نفسه الى ان تتبخر الفرصة)---

انامش عارفه المفروض اقولك ايه بعد الكلام اللى انتا كاتبه ده

هايل يا جمال وصفك لحالنا دلوقتى
و الحمد لله ان المقارنه طلعت متوازنه

سلاموز يا زولو
nsmaahmd   مصر
25 مارس, 2007 01:28 ص
بسم الله الرحمن الرحيم
علياء تعتبي علي لأني تركت الشات وأنتي يا غاليتي أغلقتي بيتك وهدمتيه مدونتك هي بيتك وصندوق أسرار النفس والعقل
كيف هانت عليكي أفكارك ومواضيعك وتعليقات أصحابك أنا حتى الان لا أصدق
أنا واحده من الناس المدونين لو تركت التدوين مستحيل ألغي مدونتي ماذا فعلتي
أنتي على تلك المدونه علياء وهناك أيضا
كنتي علياء لكن زيارتي في بيتك اللي هو مدونتك له شكل أخر
بجد أنا زعلانه جدا ويمكن تصرفك اللي كان صدمه لي ومن قبلك زملاء أخرين كان من ضمن أسباب تعب نفسيتي واتخاذ قراري
ماذا يحدث لنا؟؟؟!!!أين جمال حضورنا وجمال تعليقاتنا أين جمال أروحنا من لحظة دخول عناصر مريضة النفس والقلب وكتابة تعليقات تحبط من نفوس الآخرين
وتغير كل شيء
نسمتى يا نسمتى

الشات حاجه و المدونه - بيتى - دى حاجه تانيه خالص

و بعدين يا حبيبتى انا مش سيبتكو ما انا معاكو اهو

و افكارى مش هانت عليا ولا حاجه

ما أهى موجوده فى "مدونون مصريون"

و بعدين ده بيتى بردو بس معايا شويه اخواتى -هههه- و انتى عارفاهم كلهم

يلا صالحينى بقى -ههههه-

سلاموز و خليكى فى بيتى الجديد ها

amounalife   المغرب
25 مارس, 2007 02:19 م
مقارنتك روعة .. أنا أنتظر بخوف ذلك اليوم الذي سيثور فيه البشر لأنه سيكون ثورة تدمرهم قبل أن تدمر من حولهم

أفكارك هايلة

صحيح أنا زعلت لأنك أهملتي مدونتك بس ده ش مهم المهم أنك تفضلي تدويني

مش مهم أي مدونة إذا كان قرارك ده مريحك هي دي أهم حاجة حتى لو كنت حرمتينا من مواضيعك
بنستنى منك أكثر

بجد انا فخور جدا بهذا المقال لانه لودل على شئ بيدل على انك تغيرتى 380 درجة
فى الفكر والاحساس وطريقةالعرض بجد مش مجاملة وانتى عارفة انى صريح
اذكر انى اولمقالة اليك انا ضحكت قولت شو المصريه اللى بدها دافع عن قضية
واضح ان مكتبها حيكون فاضى من الموكلين
يعنى بدرى بدرى اتقفل المكتب وتسرح بعربية ترمس بس انتى اثبتى العكس وهذا شئ مفرح لى
اما عن موضوعك جميل واحنا اعتمادنا عليكم وعلى الجيل الجديد
جميلتى علياء
انت بتقولى
و يبقى خلاص خلاويص بلادنا بقت قصاقيص
دا على اساس اننا بنلعب استغامية
بس تصدقى ان لعبة الاستغامية مناسبة لحالنا تمام دا لو اعتبرنا ان العرب هم اللى بيستخبوا وامريكا بدور عليهم واسرائيل اللاعب الخبيث اللى مرديش يلعب فى حين انه بيفتن لامريكا وطبعاً اللى بيظهر بيتعدم (زى صدام)
المهم الموضوع جميل جداً والفكرة خطيرة والربط بين الارض والانسان فكرة ملهاش حل بس مين بيحس ومين بيتحرك .....
ربنا يوفقك ولك ارق الامنيات الصادقة
hizenberg   البحرين
25 مارس, 2007 03:50 م
مممممممم نظرية جديرة بالاحترام
بس مين قالك إن الإنسان لما بيكتم جوه قلبه و يتحمل البلاوي الأمر ما بيخرجش منه زي البركان لأ ده خطأ علمي المشاكل اللي نعيشها بتقلل من قوة جهاز المنعاعة و خصوصا الخلاية التائية الخاصة و العامة و ده بيؤدي لجعل نسبة التحفيز لدينا مرتفعة للإصابة بالأمراض المختلفة و طبعا ده غير الأمراض المزمنة و المشاكل النفسية الخ الخ و بالتالي فالبراكين شغالة في جسمنا برضه و ما نحن عليه الأن هو بالظبط حال الأرض و ربنا يطول في عمر الأمة العربية المتحدة هههه
محمد حسن   مصر
25 مارس, 2007 06:15 م
الرائعة علياء
يوم ورا يوم بيزيد يقينى بيكى وبفكرك وبموهبتك .. أنا بجد يا علياء مش بجملك بس الحقيقة اللى أنا بقولها إن مقالاتك بقيت علامة مسجلة
وتشبيهك الإنسان بالأرض هو تشبية موفق جداً .. لكن تأكدى سيأتى يوم والبشر ينفجروا على حكمهم وأولهم مبارك اللى زود الضغط على الشعب وزيادة الضغط يؤدى لأيه .....
سجلى إعجابى
tobe2   المغرب
25 مارس, 2007 08:34 م
نظرية رائعة ....
نحن و الارض لسنا شيئ يشبه شياء اخر ...
بل نحن متماهيين اي ان الارض هي نحن ،ونحن هي الارض ... او بصيغة اخرى نحن جزء من الارض كما هي جزء منا ... واعتقد انني ساختلف شياء ما عن راي صديقي السابق الدي طرح في تعليقه ان هناك فرق بين الارض والانسان فقال(الفرق الوحيد بينهما هو ان الأرض حين تجد فتحة تستغلها للانفجار فانها تفعل و لكن الانسان حين يرى فرصة لتقرير المصير فانه يختلف مع نفسه الى ان تتبخر الفرصة)و انا اقول بان الارض لا تستغل الفتحات لكي تفجر المكبوتات ... بل ما يحصل لها انها تجمع المكبوتات الى ان تكون دا حجم لا قدرة للارض على الاستمرار في كبته فتنفجر ... ليس في المكان الدي توجد به فتحة لكن تنفجر في المكان الدي ترتكز فيه قوة الكبت ... و اجد ان الانسان يقوم بنفس الشئ...
الاختلاف لا يفسد للود قضية...
شكرا...
25 مارس, 2007 10:27 م
امونا الغاليه موت ميرسى يا حبى انا فعلا مرتاحه هنا اكتر و على الاقل اى نجاح هيكون لـ "مدونون مصريون كلها" مش لـ "علياء شكر" بس
و ه اللى عايزاه لان هنا اللى هيدخل يقرا هيلاقى اكتر من فكره من اكتر من كاتب و ده هيكون فى مصلحتو اولا و اخيرا

تسلمى يا مونى
25 مارس, 2007 10:42 م
كريم

ماشى يا كريم بس مش عارفه اقولك ايه
بس المخلص يعنى

احنا محتويات الارض .. اللى المفروض انها تُثار نتيجه للى بيحصل حاليا

بس هى كابته فى نفسها و مش بتتحرك و ده غلط لانها لو فضلت كابته اكتر من كده هتنفجر تلقائيا بس انفجار هيدمر الارض كلها كلها يعنى

الارض هى بلادنا اللى هتنفجر بطريقه اغبى ما يكون لو احنا متحركناش

التشيبهات التانيه فكك منها يا صديق تمام كده ؟

ههههه و اللهى انتا مشكله
25 مارس, 2007 10:46 م
يوووووسف يا غالى اوى

اولا بس قبل ما انسى بجد بجد اى تقدم حصل فى شخصيتى عايزه اعترفلك ان كلامى معاك و قرأتى لمقالاتك هى السبب

و من غيرها فى حاجات كتير مش كنت هبقى عارفاها

فبجد ميرسى ليك

و بالنسبه للتعليق الاخر انا هستناه يا زعيم

25 مارس, 2007 10:54 م
hizenberg
اوكى يا علمى -ههههه- بس هاقولك حاجه انتا قايلها بس هوضحا من وجهه نظرى و فيك ما تقلبها

انتا بتقول ان الضغط بياثر على الخلايا و جهاز المناعه و بالتالى بتكون نسبه الاصابه بالامراض اكبر

طيب ماهو معنى كده انى مثلا لو اعدت اضرب فى عروستى اللى جوايا كلو هيطلع فيها و بالاخص ضربها

بس لو مضايقه و مش ضربتها اول حاجه هتحصل ان الخلايا العصبيه بتاعتى هتتعب , ده فى الاول و لو محصلش حاجه تريحها ..هتتدمر
و مش بس هتدمر هى لوحدها بما ان هى اهم خلايا الجسم فالتالى الجسم كلو هيبوووظ

و ميرسى على كلامك و اكي استفدت منو يا hizenberg

الا صحيح هو انتا اسمك ايه؟

يلا سلام و لو مقتنعتش باللى كاتباه ارجع تانى و فهمنى انتا قصدك ايه
25 مارس, 2007 10:58 م
تسلم يا اجمد محمد حسن
عارف بيعجبنى فيك جرأتك
ميرسى الاول على كلامك عنى بس اعرفو لولا مقابلتى معاكو ماكنش هيبقى فى حاجه اسمها علياء البلوجر دى اصلا

علامه مسجله؟ -هههههه-

محمد حسن هيفضل طول عمره محمد حسن

متبالغش اوى كده لا اصدق و اعيش عليكو بقى -ههههههههه-

25 مارس, 2007 11:03 م
tobe2

اقولك حاجه من وجهه نظرى و بردو الاختلاف فى الرأى لايفسد للود قضيه

الارض بطبيعتها أساسا متغيره

فممكن شويه تعمل كده و شويه كده

لان الشيئ الوحيد الثابت على الارض هو "التغير"

بس انا فى موضوعى اتجهت اكتر لفكرة جمال و هى:
_((الفرق الوحيد بينهما هو ان الأرض حين تجد فتحة تستغلها للانفجار فانها تفعل و لكن الانسان حين يرى فرصة لتقرير المصير فانه يختلف مع نفسه الى ان تتبخر الفرصة و يقعد زي العيال))_

تحياتى و ميرسى لدخولك الغالى على "مدونون مصريون" كلها

25 مارس, 2007 11:08 م
ايه ده سورى يا اسلالالالالالالام مش عارفه تعليق وقع ازاى

المهم :
ههههه كده انتا تمام اوى مش عارفه ليه طريقه السخريه بتاعتك بتعجنى موت

بس مش عارفه اسرائيل لاعب خبيث ولا لاء بصراحه
اصل الخبيث مش بيتعرف انو خبيث بس دى كل البشر عارفين مدى حقارتها و بردو مش بيتحركو

ميرسى ليك و لكلامك الجامدوووووز ده
نبيلة غنيم   مصر
26 مارس, 2007 12:48 م
علياء الغالية
اري يا عزيزتي التقدم الواضح في طريقة عرضك للموضوعات ..
اتمنى ان تكوني دائما في تقدم مستمر في كل خطوات حياتك
فكلما عرف كل منا طريقه كلما كان كل ما بداخله جميلا ومنظماً
تحياتي
zwila   المغرب
26 مارس, 2007 05:21 م
اسعدني التواحجد بالفعل مدونة راثعة حاملة لكل معنى الانسانية شاكرة لك
27 مارس, 2007 09:56 ص
بيلا
حبيبتى ربنا يخليكى ده كلو منك يا قمرى لولاكى مش كنت هعرف الناس الجميله دى و لا حتى هعرف اكتب ولا كلمه
ميرسى ليكى يا اول مشجع
ميرسى لكريم تانى مشجع و اول اخويا هنا
ميرسى ليوسف المشجع و المصدر
27 مارس, 2007 09:59 ص
زويلا
التواحجد ازاى يعنى؟
هههه

و اكيد انا سعيده اكتر منك لتواجدك فى مدونون مصريون...
ابدعه الكاتبون....... اعلان النساجون الشرقيون حد فاكرو؟
15071989   المغرب
27 مارس, 2007 01:33 م
عفوا على الهجوم و لكن انا مصر على الحرب و لو انك حدفت المدونة يا عبيطة ههههههه عبيطة سأقدمها لك بكل المواد الدراسية
في الرياضيات...عبيطة اوس اتنان
في التاريخ...الواد هولاكو ما كانش عبيط بس علياء عبيطة
في الجغرافيا....هنا شمال الخط الاستوائي يتركز وباء الغباء
في الفنون التشكيلية....ياه هو ايه لون الغباء يعني؟
في الطبيعيات....في الحقبة الزمنية التانية كانت تعيش مستحاثة الغباء في نشاط
في الفلسفة....حين يندمج الغباء مع الدكاء يولد لنا تناقض في الحس المشترك و ماهيته لا زال يبحث عنها الفلاسفة..ما نخليهم يبحثوا و احنا مالنا؟
hizenberg   البحرين
27 مارس, 2007 05:38 م
الأخت الكريمة علياء
المثل اللي ضربتيه بضرب العروسة ليس ما قصدته فهذا يسميه علماء السيكولوجي ( الإسقاط ) و هو صورة من صور التفريج عن النفس و هو بأي حال محاولة من الإنسان لخداع نفسه و لكن كما قال أحد الحكماء ( إن الله يغفر لنا الخطايا و لكن الجهاز العصبي لا يفعل ذلك ابدا ) لذلك فإن ما يسمى بالإسقاط ليس من البراكين التي قصدتيها بل هي عبارة عن محاولة اقناع النفس و مخادعة الجهاز المناعي و أما اسمي فأنا إسمي ( أحمد ) و لو حطيتي قبليها دكتور يبقى مية مية ههههههه
27 مارس, 2007 06:06 م
ماشى يا احمد على اعتبار انها عمليه الاسقاط يا دك -هههه- و ان هى خداع للنفس و الاعصاب,,
طيب ماهى بردو بتأدى الغرض بمعنى انى بستريح لما بعمل كده حتى لو كانت الراحه دى صوريه على حسب كلامك .. و نفس الحوار بيحصل مع البراكين , يعنى هى الارض لما تطلع بركان واحد خلاص هتكون بأكملها قد ارتاحت يعنى !!

فاهم قصدى ؟

و عموما ماشى يا دك و ميرسى عالمعلومات الجامده دى و شكلى هستفيد منك كتير
27 مارس, 2007 06:28 م
جمال يا زولو مش عارفه اعمل فيك ايييييه !!

اقولك طالما هى حرب بحرب اسمع بقى يا سيدى :

اولا :
tu es bette
دى معناها غبيه و مش عارفه عبيط يعنى ايه بالفرنساوى مش هفتي

you are stupide مافيهاش e فى الاخر ده غير ان معناها غبى مش عبيط هههههههه و عبيط او معتوه يعنى idiot

و عندك حق فى موضوع الرياضيات انا فعلا فاشله فيها

و بالنسبه للفنون التشكيليه : كرهتهاااااا من ساعه ما قرأت موضوع كريم الشيخ عنها بس عموما لون الغباء بيدى على كركمى كده ده باليل و الصبح بيدى على تغنوتى غامق

عههههههههه
بس ليش هملت مدونتك وهي عنوانك الشخصي
كوني بخير
28 مارس, 2007 11:47 ص
حامل اجمل مسك

و الهى مش عارفه اقولك ايه على موضوع مدونتى ده بس انا جيت من فتره و اتخنقت منها و حبيت اغير شويه

ه غير انى مساهمه هنا فى مدونون مصريون و المفروض انى اكتب فيها فقولت دى فرصتى للتغير

يلا سلام و ميرسى لسؤالك

Blackr0se
28 مارس, 2007 02:14 م
سلام مجموعة المدونين المصريين :)
سلام لعلياء اللي زارتني و غمرتني بلطف كلماتها الحلوة الف شكر بجد ..
تفاجئت بالكلام الجريء في المدونة هنا و حسيت انه فعلا شر البلية ما يضحك و انني مبسوطة بالروح القوية اللي نفسها تقاوم و تستمر لغاية نا تقدر تحصل حقوقها و حقوق كل الناس حسيت انه في ناس بتسأل و الله بجد كنت مبسوطة الف شكر للزيارة اللي جابتني هنا :)
كوني بالف خير يا رب
شكرا علياء
28 مارس, 2007 03:59 م
اهلا اهلا اهلا بجميلتى الرقيقه ساره

فرحنى اوى وجودك هنا و فرحنى اكتر كلامك العسول ده لانى أثبتلى حاجه كانو اصحابى بيقولولى عكسها و هى عباره عن جمله واحده : "يابتى انتى بنت , مالك انتى و مال الحاجات دى "

صدقينى سمعتها كتير و خصوصا من اصحابى اللى اعرفهم شخصيا
الحمد لله انى كلامى عجبك

عارفه ياساره انا عندى مشكله لو اتيحت لنا الفرصه و اتكلمنا اكيد اكيد هاقولهاك مش عارفه ليه حاسه ان حلها عندك
ههههه بجد مش بهزر

عليـــــــاء
mads   مصر
29 مارس, 2007 10:42 م
فى الكون نوعا من الـ symmetry

أو التماثل .. بمعنى أن عندما تدور الإلكترونات حول الذرة وعندما تدور الكواكب حول الشمس فهذا يدل على الله الخالق الواحد!

وفى مصر تستطيع أن تلاحظ هذا التماثل من أصغر الأوساط إلى أكبرها !!

أعجبتنى "رمزيتك" يا علياء .. وأتمنى من كل قلبى أن تحافظين على هذا المستوى "العالى" من التدوين!

هنيئا لك هذا المقال الرائع الذى أعتبره مقال البداية فى تاريخ علياء التدوينى!

وإعذرينى لأنى جئت متأخرا .. عندك حق لو زعلتى منى لأن المقال فعلا يستاهل الكثير!
29 مارس, 2007 11:04 م
ميرسى يا مادز من قلبى جدا
عارف ليه !
لانك مش من النوع اللى بيجامل خاااااالص عارفه ده كويس و علشان كده تعليقك بجد فرحنى

تسلم يا جميل و خليه شعارك على طول اصلو عاجبنى اوى

و يارب اكون عند حسن ظن كل اللى غيروا رأيهم فيا
و اكون احسن و احسن - بتشجيعكو ليا -

عليـــــاء
zaalsalloum    سوريا
30 مارس, 2007 12:30 م
أخت علياء تحياتي لك
كم أسعدني مقالك فنحن كالطبيعة تماما براكين خامدة ولكن ضغط الحياة بل وحتى الهموم المتنوعة نحتاج الى تنفيسها بأي شكل فالبراكين حجارة وأما نحن فبشر وطاقتنا "هشة"وضعيفة وبالتالي فالبحث عن وسائل لتجنب تلك الوسائل انما يتطلب "حلم الله" وصبرنا ومصابرتنا خصوصا في أوطاننا العربية وصدقيني الانسان العربي هو أكبر المجاهدين بالارض وأكثرهم صمتا فلا يخيفك الا الماء الراكد .
وكما كتبت بمدونتي أعتذر عن كلمة مدونون مصريون أؤكد لكي أخت عليا تحياتي لكي ولكل بنوتة في مصر الحبيبة وسنكون بالتأكيد على تواصل .
amatollah0036
30 مارس, 2007 02:01 م
أظلنا شهر عظيم شهر ربيع الأول؛ و فيه بزغ نور الهدى بمولد خير البرية محمد ابن عبد الله صلى الله عليه و سلم.
و بالمناسبة الكريمة يسرني أن أتقدم إليك بأحر التهاني و أجمل الأماني، سائلة المولى عز في علاه أن يصلي على محمد و أن يحشرنا في زمرته و أن يجعلنا من أهل شفاعته، و أن يحيينا على سنته و أن يتوفنا على ملته و أن يوردنا حوضه و أن يسقينا بكأسه غير خزايا و لا نادمين و لا شاكين و لا مبدلين و لا فاتنين و لا مفتونين.
آمين إنه نعم المولى و نعم النصير

عليـــــاء
bassambadri   فلسطين
01 ابريل, 2007 11:11 م

أختي العزيزة علياء ..

الإنسان توأم الأرض .. ولولا الأرض لما كان الإنسان .. منها وإليها ..

وهما وفي حاجة لبعضهما بعضاً .. فلا الإنسان يستغني عن أرضه .. ولا الأرض تلفظ أصحابها ..

وقد اشتاقت أرض فلسطين لمبعديها ومهجريها ومن يحلمون باليوم الذي يعودون فيه إليها .. واشتاق أهلها إلى أمهم فلسطين ليرتموا في أحضانها وينعموا بحنانها ..

فعلاً فالعلاقة بين الأرض والإنسان علاقة حب وانصهار ..

بسام البدري

ETIARMY   مصر
04 ابريل, 2007 10:27 م
in the name of allah

وفقك الله يا علياء السماء

البركان يجب أن يكون له صدى بحيث يذيب الجليد الصهيونى ولا يكون كفقاعة الهواء وهذا ما أجوه من أمتنا
anamaly   مصر
08 ابريل, 2007 05:56 م
سورى يا حلا دخلت بس معرفتش اعلق اقول ايه
anamaly   مصر
08 ابريل, 2007 06:00 م
الله عليك يا مان و على كلامك

* جميع الحقول المعلمة ب * مطلوبة
ليس لديك مدونة بعد؟ أنشيء مدونتك الآن مجاناً في مجتمع المدونات الأكبر في العالم العربي